fredag 3. juli 2009

Nigellas Pavlova!

Denne kaken må jeg bare dele med dere! Jeg fikk kaken servert første gang hjemme hos en tidligere kollega. Jeg har ingen stor appetitt på hverken marengs eller bringebær men jeg skal si dere jeg fikk meg en overraskelse! Kaken er aldeles nydelig og visstnok enkel å lage - jeg skal nemelig prøve for første gang i kveld! En annen ting som gjør denne kaken super er at den inneholder ikke nøtter eller hvetemel, som endel er allergiske mot. Namm namm i sommervarmen!

Nigellas Pavlova

6 eggehviter
300 g sukker
3 ss siktet kakao
1 ts balsamico eller rødvinseddik
50 g finhakket mørk sjokolade

5 dl kremfløte
500 g bringebær
2–3 ss grovt hakket mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 °C og kle en 23 cm diameter form med bakepapir
Pisk eggehvitene stive og pisk så inn sukkeret - en ss av gangen til marengsen er stiv og skinnende.
Strø over kakao og eddik og så den hakkede sjokoladen.

Bland alt forsiktig sammen til kakaoen er ordentlig blandet inn. Smør røren over på bakepapiret i en stor sirkel. Sett formen i ovnen og skru temperaturen umiddelbart ned til 150 °C og stek i 1 time - 1 time og 15 minutter.

Når kaken er ferdig skal den se sprø ut rundt kantene og sidene og tørr på toppen. Men når du stikker fingeren ned på midten skal den kjennes myk. Skru av ovnen og åpne døren litt og la kaken kjøle seg helt ned.

Før servering legges kakebunnen på et flat. Pisk kremen mykt stiv og fordel kremen over kaken og dekk kremen med bringebærene. Rasp sjokoladen grovt over og server!

1 kommentar:

Smilla sa...

Skal nok prøve denne ja! namminam